Hoe succesvol was PalliaLiefje op het Congres Palliatieve Zorg?

Aan het Nationaal Congres Palliatieve Zorg, gehouden op 14, 15 en 16 december 2016, namen 560 zorgverleners uit heel Nederland deel. Het congres bood een combinatie van plenaire lezingen, workshops en parallelsessies, waarbij rekening werd gehouden met kennisniveaus (basis en gevorderden). Tussendoor was er veel tijd om te netwerken en om bij de stands langs te gaan.  Een prachtige gelegenheid om de naamsbekendheid van onze stichting te vergroten en het doel van PalliaLiefje breder onder de aandacht te brengen. Een van die stands werd dan ook bemand door vrijwilligers van PalliaLiefje.

Hier een terugblik van de standbemanning.

Woensdagavond vertrok de bemanning voor de stand van PalliaLiefje richting Veenendaal. Na overnachting in het plaatselijk van der Valk Hotel gingen we de volgende dag om 06.30 uur op weg naar het Nationaal Congres Palliatieve Zorg in congrescentrum De Werelt in Lunteren. De verwachtingen waren hooggespannen.

Onze auto was volgestouwd met dozen gevuld met folderbakje, brochures,  een banner met lampje, een presentatiebord en natuurlijk heel veel PalliaLiefjes. We werden vriendelijk ontvangen door iemand van de organisatie van het congres die ons de weg wees naar onze stand in de hal van het hotel.

Stand inrichten, banner klaarzetten, PalliaLiefjes uitstallen en we waren klaar om bezoekers te ontvangen. Nou die kwamen in groten getale. We werden verrast door de enthousiaste reacties. Men vond het PalliaLiefje als symbool voor palliatieve zorg, een geweldig initiatief. En ook de naam werd erg aansprekend en leuk gevonden. We vielen daarmee op tussen de andere standhouders met, voor buitenstaanders, vaak cryptische namen. Een schot in de roos dus. Er werd druk gediscussieerd en goede initiatieven uitgewisseld.

Ook de volgende dag op vrijdag, was er veel aanloop en animo voor onze stand en hadden we fijne contacten. Initiatieven te over: zo liet een deelnemer weten dat zij ervoor zou zorgen dat in haar organisatie alle medewerkers in de verzorging een PalliaLiefje-speld zouden dragen. Een docente vertelde dat ze in haar volgende college de studenten op het PalliaLiefje attent zou maken.

Een dag later verscheen er al een bericht op Twitter met een afbeelding van onze reversspeld, die we tijdens het congres hebben uitgedeeld en opgespeld.

We kijken terug op twee mooie dagen, waarbij onze stand druk werd bezocht en we de naam van Stichting PalliaLiefje succesvol hebben kunnen verspreiden.

Website PalliaLiefje: https://www.pallialiefje.nl